Webdesign trends

Niet alleen in de mode zijn er trendwatchers aanwezig die trends spotten en benoemen voor aankomend jaar. Dit geldt ook in de webdesign! Hieronder zullen wij u op de hoogte brengen voor de voorspelde trends van aankomend jaar.

Mobile first

Het gebruik van smartphones in Nederland is ieder jaar stijgende. Dit jaar voorspellen wij dan ook steeds meer gebruikers websites gaan bezoeken met behulp van hun smartphones. Designers moeten dus bij het desingen van de mobiele pagina's misschien nog meer tijd besteden aan de gebruiksvriendelijkheid op de websites, want ook het aantal schermgroottes stijgt ieder jaar weer. Wanneer een organisatie hiervan gebruikt maakt getuigt dit van een innoverende en flexibele mentaliteit. Tot op heden wordt er echter nog niet de aandacht aan geschonken als zou moeten. Een goed voorbeeld van naadloze integratie van smartphone design vindt u bijvoorbeeld op hierzoeken.nl.

Veel merkbeleving

Een trend die zich continu blijft ontwikkelen zijn de grote bewegende achtergronden op de website. Dit kan door gebruik te maken van een prachtige video achtergrond ,maar het is ook mogelijk door een achtergrond te ontwerpen met grote foto's die animeren. Dit is zeker voor de webdesigners een mooie opdracht om een ontwerp responsive te maken. Bekijk bijvoorbeeld de website Guildwarsholland.nl.

Enorm veel kleur

Het mogen duidelijk zijn dat flat desingers het lang niet altijd meer zo goed doen als voor heen. Dat is de reden dat vele webdesigners juist gebruik gaan maken van diverse felle kleuren. Een groot gebruik van kleuren hoeft niet altijd een chaotische uitstraling te geven. Wanneer een designer correct gebruikt maakt van de kleurgebruik, kan dit zeker een effect hebben op de conversie van de website. Bekijk bijvoorbeeld het bridge portaal lcbridge.nl.

Grotere en betere afbeeldingen

Minimalistisch ontwerpen stellen de content centraal op de website. Dat is natuurlijk een ontzettend vooruitgang wanneer er gekeken wordt naar de elementen die op de website de meeste aandacht opeisen. Het gevolg van deze trend is dat de kwaliteit van de content de kwaliteit op de website bepaald. Ontwerpers kiezen om die reden steeds vaker voor grotere en betere afbeeldingen. Een goede ontwikkeling, alleen dit gaat voor de mobiele gebruikers wel gepaard met een langere laadtijd.

Artikelen

Inspiratiebronnen

Er zijn vele webdesigners die ons geïnspireerd hebben om zelf ook te beginnen. Door de stijl die zij ontwikkeld hebben door de jaren heen en de originaliteit waarvan zij gebruik maken weten ze telkens weer een uniek concept neer te zetten. Enkele designs die ons inspireren zijn o.a. Platinumpr.com. Dit design spreekt ons ontzettend aan d

Lees meer...